Accesspara transit services
Image default
Business / Transportation and Logistics

Waarom is fietsen zo populair in Nederland

In Nederland hebben we meer fietsen als mensen. De tweewieler is al decennialang niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De fiets staat in ons land daarom ook symbool voor duurzaamheid en mobiliteit. In dit artikel bespreken we waarom fietsen zo immens populair is in ons land. Bent u toevallig geïnteresseerd in een van de elektrische Koga fietsen? Dat snappen wij want Koga fietsen staan namelijk bekend om de uitmuntende kwaliteit. Deze besteld u eenvoudig op de website van Atlas Fietsen.

De historie van de fiets

De fiets is ongeveer 200 jaar geleden ontstaan. Karls von Drais bouwde de eerste loopfiets. De tweewieler zonder trappen had een houten balk  als zitvlak. Andere ingenieurs gingen al snel aan de haal met dit concept en in Londen werden steeds meer aanpassingen aan het concept gemaakt om de mobiliteit van het voertuig te verhogen. Deze vorm van de fiets werd steeds populairder en verspreidde zich rap over heel Europa. De populariteit nam echter snel af. De fiets zorgde namelijk voor een enorm aantal botsingen met voetgangers Hierdoor werd in sommige steden zelfs een verbod op de fiets ingevoerd. 

Fietsen in Nederland

De fiets is mateloos populair in Nederland. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Dit is veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden. Nederland is natuurlijk een vlak land dat het mogelijk maakt om gemakkelijk voort te bewegen door middel van de fiets. Logischerwijs is de fiets bijvoorbeeld ook populair in landen zoals Denemarken, waar het landschap ook vlak is. De fiets werd pas echt populair rond de jaren 80. Veel mensen klaagde over de toename van het aan auto’s in de woonwijken. Veel mensen vonden dat  hun veiligheid in het beding kwam en de overheid reageerde hierop door meer faciliteiten voor fietsen te maken en de fiets-infrastructuur op de schop te gooien.