Accesspara transit services
Image default
Business / Transportation and Logistics

HSV Technical Moulded Parts

HSV technical moulded parts is úw specialist in alle klussen rondom spuitgieten. Het bedrijf is een zusterbedrijf van HSV moulded foams en begon in 1968 met het fabriceren van EPS verpakkingen. Deze productie vindt plaats in Ede. HSV was één van de eerste bedrijven in Nederland rondom het produceren van EPS en EPP (thermoplastische schuimen). 

Diverse technieken bij spuitgieten

Spuitgieten is de meest gebruikte techniek als het gaat om de verwerking van thermoplastische kunststoffen maar er zijn ook nog diverse technieken die hierbij gebruikt worden. Een techniek die vaak gebruikt wordt is bijvoorbeeld hoge druk spuitgieterij. Hierbij wordt de kunststof vezels gesmolten tot een vloeibaar mengsel en met de hoge druk gevormd tot een getempereerd matrijs. Een andere techniek bij spuitgieterij is de thermoplastische techniek. Nadelen die zich bij de hoge druk techniek voordoen kunnen hiermee worden verholpen. Hierbij wordt een chemisch blaasmiddel toegevoegd en dit middel wordt actief tijdens het smelten van de kunststof. Tot slot is er nog een techniek genaamd ‘Sequential Injection Moulding’ ook wel bekend cascade spuitgieterij. Dit is weer een alternatief voor de hoge druk spuitgieterij. Hierbij wordt de kunststof ingespoten in de matrijs in diverse aanspuitpinten – niet tegelijk maar in cascade. 

Productontwikkeling bij HSV 

U kunt bij HSV technical moulded parts terecht voor de ontwikkeling van uw kunststof producten. Als u aangeeft dat u hier behoefte aan heeft, dan kunnen wij eerst samen gaan kijken naar de ideevorming. Hierbij kijken wij naar de overeenkomsten tussen uw markt en onze kennis en luisteren wij aandachtig naar uw wensen. Daarna kijken wij naar de maakbaarheid van het product. Als u zelf al een prototype heeft ontwikkelt, dan gaan wij die testen via onze Kunststof Quickscan. Heeft u nog geen prototype? Dan gaan wij hier zelf natuurlijk naar kijken. Na de productontwikkeling en de maakbaarheid studie, gaan we over op de offertestadium. Zo weet u precies wat  de ontwikkeling van het product gaat kosten. Voordat we overgaan op de matrijsproductie, volgen er nog een aantal gesprekken om alle details uit te werken zodat we zeker weten dat uw product er tip-top uit komt te zien. 

Meer informatie over spuitgieten: bekijk de website van HSV TMP.