Accesspara transit services
Image default
Business / Transportation and Logistics

Septic Tank van Tankgigant

Septic tank

Bent u op zoek naar een septic tank? Bij Tankgigant verkopen we septische tanks van duizend tot zesduizend liter. Wilt u liever een tank met een andere inhoudsmaat? Die kunnen we op aanvraag leveren. Een septische tank wordt ook wel septische put of septische watertank genoemd. We hebben het hier over een waterdichte bak, waarop de binnenriolering wordt aangesloten. Het afvalwater van uw bad, douche en toilet stroomt via de riolering naar de tank. Tankgigant beschikt over een grote voorraad en is daarom in staat snel te leveren. Daarnaast leveren we vloeistoftanks van zeer goede kwaliteit tegen lage prijzen. Vanuit onze vestiging in Weert leveren we tanks door heel Nederland en België.

Hoe werkt een septic tank?


Septische watertanks worden al vele jaren gebruikt en toch zijn veel mensen er niet geheel van op de hoogte hoe een dergelijke tank werkt. Een septische put is niets anders dan een (ondergrondse) bak waar al het afvalwater van uw bad, douche en toilet instroomt. In deze bak bezinken de vaste delen en gaan zwevende deeltjes drijven. Hiertussen bevindt zich een vloeibare laag die we spoelwater noemen. Dit spoelwater is relatief schoon wordt op den duur geloosd in het milieu. In de tank blijft een, steeds groter wordende, laag slib over. Op den duur zal de tank dan ook vol raken en moet u deze leeg laten halen. Hoe vaak de tank geleegd moet worden, is afhankelijk van de grootte van de tank en de hoeveelheid afvalwater dat erin terechtkomt.

De voordelen van een septic tank van Tankgigant


Een septische watertank bestaat uit eenvoudige technologie. Het aansluiten van een dergelijke tank op de afvoer van uw woning is geen ingewikkelde klus. Ook het plaatsen van een tank is een relatief eenvoudig karwei die voornamelijk bestaat uit graafwerkzaamheden. Daarbij komt dat een tank weinig ruimte inneemt en volledig ondergronds wordt geplaatst, zodat u geen ‘obstakel’ in uw tuin heeft. De tanks van Tankgigant zijn gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor de tank lange tijd meekan voor hij aan vervanging toe is. Daarbij zijn de onderhoudskosten van een dergelijke tank relatief laag, omdat hij alleen maar af en toe geleegd moet worden. Verder valt nog op te merken dat een septic tank onafhankelijk is van energie. U bent dus geen extra stroomkosten kwijt. U kunt gerust, telefonisch of per e- mail, contact met ons opnemen voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

https://www.tankgigant.nl/