Accesspara transit services
Image default
Business / Transportation and Logistics

Waarom een rieten dak zetten?

Mensend durven zich al eens focussen op de nadelen van een rieten dak: het kost veel en heeft veel onderhoud nodig. De prijs van een rieten dak ligt inderdaad hoger dan die van een klassiek pannendak, maar daarom is het geen immense aankoop. Het is goed doenbaar, maar wel een keuze die je beter niet maakt als je het niet zo breed hebt. Het onderhouden rieten dak is nu eenmaal wel nodig om de hoge kwaliteit ervan te waarborgen en de levensduur lang te houden. Een jaarlijkse kleine controle is aangeraden, maar een echt onderhoud moet eigenlijk maar eenmaal in de vijf jaar gebeuren.

Tegenover deze nadelen staan wel hele leuke voordelen. Een rieten dak is een mooie aanwinst voor elk huis, het geeft een gezellige en authentieke uitstraling. Al worden rieten daken ook steeds vaker in moderne bouwprojecten gebruikt, ook om de ongeëvenaarde uitstraling die ze een huis kunnen geven. Een rieten dak past dan ook in elk kader.

Het werk van rietdekkers is bovendien echt vakmanschap geworden. Er worden daken van uitstekende kwaliteit afgeleverd die volledig brandveilig zijn en een lange levensduur hebben. Ze gaan ongeveer 25 jaar mee, maar als het rieten dak goed onderhouden wordt kan dat zelfs tot 30 jaar worden. Een rieten dak doet trouwens iets heel speciaals: het verandert mee bij de tijd en de weersomstandigheden. Een pas gezet rieten dak is nog jong stro dat een goudgele kleur heeft, naarmate de tijd voorbij gaat zal het riet grijziger worden. Ook het weer het een invloed op het dak, bij regen wordt het riet donker door het water dat het opneemt. Als de zon schijnt en het riet kan opdrogen, heeft het weer een lichtere kleur. En nog een heel mooi voordeel om af te sluiten, een rieten dak zorgt voor een goed isolatie.

http://www.rietwerk.nl/