Accesspara transit services
Image default
Business

Usenet-clients: Hoe abonneer ik me op Usenet nieuwsgroepen?

Nieuwsgroepen zijn een soort prikbord waarop gebruikers informatie kunnen posten over wat ze met hun computers doen. Er zijn doorgaans discussieforums of forums met een of meer onderwerpen. Onderwerpen kunnen een breed scala aan computer gerelateerde onderwerpen omvatten, zoals installatie, kopen, persoonlijk gebruik of handelen. U moet uw naam registreren en een account aanmaken voordat u informatie kunt toevoegen.

De eerste stap
A: De eerste stap om u op nieuwsgroepen te abonneren en als een van de Usenet clients een nieuwsgroepserver te selecteren. Om dit te doen, klik op de “Server” link bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Volgende totdat u de link “Aanmelden” ziet. Klik op het volgende scherm op de link “Account aanmaken”. Typ uw naam en maak uw wachtwoord als u van plan bent het elders op internet te gebruiken.

B: Vervolgens wordt u gevraagd om een onderwerp voor uw nieuwsgroepen te maken. Om dat te doen, klikt u op de link “Onderwerpen” bovenaan de pagina. Hier ziet u twee tabbladen: Onderwerpen voor nieuwe onderwerpen voor geregistreerde gebruikers. Klik op het tabblad “Nieuw onderwerp”. Typ een titel en beschrijving in het onderwerptekstvak.

Bevestiging van de registratie
C: Nu wordt u gevraagd om uw registratie te bevestigen. Klik op de “Bevestiging verzenden” of “Verzenden” link om uw informatie naar de server te verzenden. Er zou een bevestigingsbericht moeten verschijnen. Klik op de knop “Verzenden” om uw nieuwsbericht te verzenden. Als u geen bevestiging heeft ontvangen, sluit u het berichtgedeelte en probeert u het later opnieuw. Als je je hebt geregistreerd, verschijnt er een groene pijl in de rechterbovenhoek van de Nieuwsgroepen-pagina, wat aangeeft dat je nieuwsbericht is geaccepteerd.

D: Eindelijk bent u klaar om in te loggen op uw nieuwsgroepen. Om dat te doen, klikt u op de “Login” link bovenaan de Nieuwsgroepen pagina. Hier wordt u gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord in te voeren.

U bent nu klaar om in te loggen en toegang te krijgen tot uw nieuwsgroepen! Met een paar eenvoudige stappen ben je klaar om te beginnen met posten! Wees voorzichtig bij het gebruik van deze stap. Veel plezier met posten! Je kan ook berichten van ander Usenet-clients lezen.

E: Er is nog een stap. Als u al op de link “Verzenden” of “Inloggen” bovenaan de Nieuwsgroep pagina hebt geklikt, heeft u stap 1 voltooid. Als u echter nog steeds geen toegang heeft tot uw nieuwsgroepen, kan dit betekenen dat uw Usenet-service enkele technische moeilijkheden op het laatste moment. Als u toegang heeft tot uw servers, is het mogelijk om het wachtwoord opnieuw in te stellen en toegang te krijgen tot uw nieuwsgroepen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met stap twee.

Klaar om te posten
F: Nu je bent ingelogd en klaar om te beginnen met posten. Dubbelklik op het woord “berichten” om het menu voor berichten te openen. Het postmenu verschijnt met verschillende keuzes, zoals: Nieuw bericht, Antwoorden, Springen naar, Zoeken, Nieuws verzenden, Algemene discussie en meer.

G: Zodra uw nieuwsgroep is gepubliceerd, kunt u deze met rust laten of een aanvullende discussie starten. Om dit te doen, klikt u op de link “Beantwoorden” of “Nieuws verzenden”. Een nieuw dialoogvenster zal verschijnen; typ “help” in het tekstvak en volg de instructies op het scherm. Ga verder met stap 4 als geen van deze opties u bevredigt.

 

https://www.vipernews.com/nl/