Accesspara transit services
Image default
Business / Transportation and Logistics

Scooterslot kopen

Bij een scooterslot kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, koop niet het eerste slot die je tegenkomt. Geef liever iets meer uit aan een goedgekeurd slot, uiteindelijk is het veel duurder als jouw scooter wordt gestolen. Dit zijn de vier belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij een scooterslot kopen:

 

1. Zorg dat het slot past

Bij een scooterslot kopen sta je er wellicht niet bij stil dat niet elk slot past op elke scooter. Voor een schijfremslot heb je uitsparingen nodig die groot genoeg zijn. Een dikke ketting past niet altijd goed door de spaken van de scooter. Controleer eventueel het instructieboekje van jouw scooter of neem contact op met de winkel waar je het slot gaat bestellen.

 

2. Hoe ga je het scooterslot opbergen?

Een groot kettingslot met dikke schakels is een heel goede manier om jouw scooter vast te leggen. Je moet wel veel gewicht en volume meenemen. Een beugelslot past niet altijd in de bergruimte. Bij een scooterslot kopen moet je rekening houden met opbergen, er zijn ook speciale slothouders te koop.

 

3. Is het slot gekeurd?

Bij een scooterslot kopen zul je modellen tegenkomen met en zonder ART keurmerk. Hoewel dit niet verplicht is hebben veel sloten een ART waardering in sterren. Meer sterren is beter, vanaf twee sterren heb je een behoorlijk betrouwbaar slot, vier sterren is uitmuntend.

 

4. Bespaar kosten maar niet kwaliteit

Online een scooterslot kopen is een verstandige keuze, in de webshop is er volop keuze en je bespaart op de aanschafprijs. Bezuinig niet op de kwaliteit, een paar tientjes extra uitgeven kan je later veel ergernis besparen.

 

Met deze adviezen wordt een scooterslot kopen een stuk eenvoudiger. Oriënteer je goed voor je een scooterslot koopt, je kunt altijd vooraf contact opnemen met de winkel voor extra advies.