Accesspara transit services
Image default
Business

De kerstboom

De feestdagen komen er weer aan en wat kan er nou echt niet ontbreken tijdens de feestdagen? Inderdaad! De kerstboom! De kerstboom is een essentieel onderdeel tijdens de kerstdagen. In deze blog vertellen wij je alles dé kerstbomen van 2021.

Waarom zijn er kerstbomen tijdens kerst? 

Tijdens kerst staan er ontzettend veel kerstbomen buiten en in woonkamers. Maar waarom zijn er eigenlijk kerstbomen? De kerstboom opzetten is eigenlijk een christelijke traditie. De driehoek vorm die de kerstboom heeft staat voor de Vader, de Zoon en de Heilige geest. Voordat de christenen de kerstboom steeds opgetuigde, werd het al eerder gedaan door de Germanen. De Germanen hadden een feest op de kortste dag van het jaar, waarin zij de donkere dagen verjaagde. Er werd een nieuw leven gevierd met bomen die altijd groen blijven, zoals de spar. Uiteindelijk werd dit feest van het nieuwe leven, gecombineerd met de geboorte van Jezus. 

De kerstboom 

De spar is de traditionele boom die gebruikt wordt als kerstboom. De kerstboom werd vroeger dus op zijn kop opgehangen. De spar toonde de Vader, de Zoon en de Heilige Geest aan. Vroeger werd de kerstboom nog niet versierd met kerstballen en kaarsjes. Dat kwam pas veel later. 

Pop-up kerstbomen 

Heb jij geen zin om de kerstboom ieder jaar weer op te tuigen? Dan is een pop-up kerstboom dé oplossing voor jou! Pop-up kerstbomen zijn uniek in Nederland. De kerstboom heb je in 3 stappen binnen 1 minuut opgezet. Eerst zet je de 3-delige standaard in elkaar. Vervolgens kan je de boom ophangen aan de bovenkant van de standaard. De versierde boom kan zichzelf dan uitrollen. Wanneer je de bijgeleverde stekker in het stopcontact steekt, begint de boom gelijk te branden. Je hebt de mogelijkheid om met een schakelaar de boom in verschillende standen te laten branden.

 

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/kerstbomen/