Accesspara transit services
Image default
Business / Transportation and Logistics

Bedrijfswagen verkopen

Bedrijfswagen verkopen

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en je wil uitbreiden dan bestaat de mogelijkheid dat je toe bent aan een nieuwe en grotere bedrijfswagen. Of misschien is je oude bestelwagen wel gewoon aan vervanging toe. Maar een bedrijfswagen verkopen, hoe kun je nu eigenlijk het beste te werk gaan?

Type bedrijfswagen belangrijk

Bedrijfswagens en potentiële kopers kun je heel eenvoudig rangschikken in een aantal categoriën omdat particulieren doorgaans geen bestelwagen kopen. Dat betekent dat er twee potentiële grote groepen overblijven. Collega ondernemers of de export. 

Zeer belangrijk is om te weten of je een BTW bestelwagen hebt of een marge auto. Potentiële kopers met een eigen bedrijf kunnen een BTW auto weer op de zaak zetten. Een marge auto dus niet en dat maakt marge auto’s automatisch een stuk minder waard dan BTW bedrijfsauto’s. Voor de export zijn deze bestelwagens wel interessant. 

De uitvoering

Een ander zeer belangrijk punt is de uitvoering van je bedrijfswagen. Heb je een korte en niet verhoogde bedrijfswagen, dan zul je genoegen moeten nemen met elk aannemelijk bod, want er is weinig vraag naar L1H1 bedrijfswagens. Zeker als er geen airco op zit. De meeste kans op een snelle verkoop maak je dus met een verlengde bus en het liefst met airco. We leven immers in 2018 en een auto zonder airco is eingelijk niet meer van deze tijd. 

Verder is het ook zeer van belang of de auto goed is onderhouden en waarvoor deze is gebruikt. Bedrijfswagens die voornamelijk voor de bouw zijn gebruikt zijn veel minder in trek dan andere bedrijfswagens. Zeker als het om een schilders of stukadoorsbus gaat. Deze zien er doorgaans niet meer uit.

Beschadigingen

Bedrijfsauto’s hebben doorgaans meer beschadigingen dan personenauto’s. Logisch natuurlijk omdat ze dagelijks worden gebruikt voor het in- en uitladen van goederen of gereedschap. Eigenaren van bussen vinden dit vaak niet zo spannend en hierdoor ontstaat er regelmatig een discussie tijdens een eventuele verkoop. De koper baalt er namelijk van en jij als verkoper ziet het als gebruikssporen. Wanneer je je bus gaat verkopen is het van belang om alle kleine krasjes en deukjes te vermelden ook al zie je het als gebruikssporen. 

Waar verkopen?

Ben je van plan om je bedrijswagen te verkopen? Dan doe je er goed aan om zeker niet in te ruilen. Dealers kunnen hoge kortingen geven op het moment dat je niets in te ruilen hebt. Ga dus altijd voor die korting. 

Je bedrijfswagen verkopen kun je het beste via een verkoopsite doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld AutoVendi.nl. Zij zijn gespecialiseerd in de verkoop van bedrijfswagens en de kans is zeer groot dat je hier je vraagprijs beurt als je een reële vraagprijs hanteerd uiteraard. 

Via een verkoopsite ben je verzekerd van een goede prijs en je kunt nu gaan voor de korting door niet in te ruilen. Zo ga je altijd naar huis met de beste deal voor je bedrijfswagen.

https://www.autovendi.nl