Accesspara transit services
Image default
Home and Garden

Alles over kloostertafels

Een kloostertafel hoort een centrale plek te krijgen in je interieur, ongeacht de gekozen interieurstijl. Weet je niet wat een kloostertafel is? Lees dan verder.

Wat is een kloostertafel?

De kloostertafel is een meubelstuk met roots in de middeleeuwen. Monnikken, die urenlang moesten schrijven, wilden dit doen aan degelijke meubels waar ze van op aan konden. De oplossing is een zware houten tafel, met stevige poten. De kloostertafel is het schoolvoorbeeld van een oerdegelijke, stoere en ambachtelijke tafel.

Van welk materiaal zijn kloostertafels gemaakt?

De klassieke kloostertafel is van eikenhout. De reden daarvoor ligt voor de hand: eiken was ruimschoots voorhanden. En, ook niet onbelangrijk, het hout van de eik is keihard en enorm sterk, terwijl het wel goed bewerkt kan worden. Tegenwoordig kun je ook wel kloostertafels van teak-hout kopen, maar er gaat toch niks boven een eikenhouten kloostertafel.

Waarom een kloostertafel

Als je een nieuwe tafel zoekt wil je een degelijke tafel, die lekker lang mee gaat en die er ook nog een beetje leuk uitziet. De kloostertafel vinkt elk punt op die checklist aan. Geen tafel zo duurzaam als een eikenhouten kloostertafel. Deze tafels kunnen echt tegen een stootje. Ze gaan een leven lang mee. Tegelijkertijd hebben eikenhouten kloostertafels het unieke vermogen om in elk interieur mooi te zijn. Van modernistisch en industrieel tot een cottage-style interieur; ze worden allemaal mooier met een kloostertafel.

Waar gebruik je een kloostertafel voor

Het is jouw tafel, dus gebruik hem zoals je wilt. Maar de meeste mensen gebruiken hem in de eetkamer of de woonkamer. Eten, huiswerk, spelletjes spelen… het gebeurt allemaal op de kloostertafel.

Past de kloostertafel?

Wellicht vraag je jezelf af of een kloostertafel in je huis past. Wel als je voor het kopen van een kloostertafel naar Tafels99 gaat. Wij hebben verschillende modellen die uit voorraad leverbaar zijn, in verschillende vormen: zowel rechthoekig en vierkant als rond of ovaal. En omdat wij alle tafels zelf produceren, kunnen we hem leveren in precies de afmetingen (en kleuren) die jij wilt hebben.

Gun jezelf een tafel waar je een leven lang plezier van hebt. Gun jezelf een kloostertafel.