Accesspara transit services
Image default
Business / Transportation and Logistics

Achteruitrijcamera set voor elk voertuig

Het is een grote aanwinst voor de veiligheid van veel grote voertuigen: een achteruitrijcamera set. Vele sectoren maken gebruik van grote voertuigen of aanhangers: een camper- of caravanbedrijf, de machinebouwer, de carrosseriebouwer en de wagenparkbeheerder. Deze produceren allemaal voertuigen waar de veiligheid moet inboeten aan een slecht zicht aan sommige zijden van het voertuig, een achteruitrijcamera biedt daar een oplossing voor.

Voor elk type van voertuig zijn is er de beste achteruitrijcamera met aangepaste systemen en toepassingen. Een standaard set bestaar uit een achteruitrijcamera die achteraan het voertuig wordt bevestigd en een lcd scherm dat in het voertuig wordt geplaatst waarop de bestuurder de beelden kan zien. De verbinding tussen de camera en het scherm kan bedraad of draadloos zijn, de beste keuze is afhankelijk van het voertuig.

Enkele van de toepassingen waarvoor achteruitrijcamera sets gebruikt worden zijn de volgende:

  • Agrarische bedrijven kunnen een achteruitrijcamera set kopen om de landbouwvoertuigen mee uit te rusten, denk daarbij aan rooiers, zaaiers of tractors. De cameras zijn aangepast, ze zijn verwarmd en schokbestendig, voor een uitstekende werking zelfs in zware omstandigheden.
  • Voertuigen voor hulpverlening zoals ambulances en brandweerwagens vereisen de meest optimale werkcondities aangezien elke seconde telt op de momenten dat ze gebuikt worden. Een achteruitrijcamera zorgt voor een uitgebreider zicht en maakt het mogelijk vlotter te rijden. Daarboven zorgt het ook voor extra veiligheid in de vele situaties waarin deze voertuigen terecht kunnen komen bijvoorbeeld op een plein of straten waar zich veel mensen begeven.
  • Ook in defensie worden de systemen gebruikt voor het uitrusten van militaire voertuigen. Vaak opereren de militairen in zware omstandigheden, dus ook de voertuigen moeten aangepast zijn aan de zwaarste werkcondities. 
  • Zelfs in de scheepvaart worden de camerasystemen gebruikt. Een extra oog kan hier soms een noodzaak zijn om veilig te kunnen varen. Met een camera is er extra zicht op de crew en assistentie bij het doorvaren van sluizen of bij het aanmeren.
https://www.vanzwitserland.nl